Het weidevogelseizoen sluiten we ook dit jaar weer af met een barbecue. Vrijwilligers en agrariƫrs ontmoeten elkaar en wisselen ervaringen uit. Uiteraard met een hapje en een drankje erbij.
Hier vind je de resultaten van onze beschermingsactiviteiten afgelopen seizoen. De gegevens zijn door onze vrijwilligers met de app van de Boerenlandvogelmonitor in het systeem gezet.
Best wel een bijzonder nest gevonden...van de veldleeuwerik.
In dit artikel vind je tips om de Boerenlandvogelmonitor te gebruiken. Je voert met deze applicatie de legselgevens en waarnemingen in.
Start 28 maart. Wil je je kennis over weidevogelbescherming opfrissen? Doe dan in maart en april mee aan de cursus. Tijdens twee theorieavonden en een veldexcursie praten we je weer helemaal bij!
Heb je geen mogelijkheid om een cursus weidevogelbescherming op locatie te volgen? Of wil je je kennis bijspijkeren? Hier vind je een introductiecursus.
Zoek je verdieping in je kennis over boerenlandvogels? Dan raden we deze pagina aan van de Vogelbescherming.
Op 20 maart in Benschop kun je luisteren naar inspirerende sprekers en experts die hun kennis en ervaring delen over de wereld van de weidevogels.
Het weidevogelseizoen begint weer!
Op dinsdagavond 19 maart om 20:00 uur houden we onze Startavond in het Sint Joseph te Montfoort.
In dit bericht vind je de stand van zaken tot en met de maand juni 2023.
In een nest drie verschillende eieren. Twee van een scholekster, ieder met een andere kleur. Het derde ei is van een kievit.
De biodiverse bedrijven van Koos en Marina van der Wind en Bloemenweidemelk van Ramona Schalkwijk zijn in de bloemetjes gezet door Duurzaam Montfoort.
... die ging dus lekker in de knotwilg zitten en liet de schelpenbak voor wat ie was.
Als wildcamera maak je wat mee. Hier een aantal beelden.
De bedrijven waar onze vereniging nesten beschermd bevinden zich rond Montfoort en Linschoten. Meestal lopen we op het land bij de boerderij, maar soms ook op zogenoemde "buitenstukken".
Hierboven zie je een overzicht van de locaties die wij als vrijwilligers in de gaten houden.
Het kaartbeeld geeft aan waar we tot nu toe nesten hebben gemarkeerd. De witte/lichtgele ballonnetjes geven Kievitsnesten aan. Tot nu toe bijna honderd.
Kieviten broeden graag op maisland. Op de momenten dat het land bewerkt wordt is het uiteraard belangrijk dat de nesten beschermd worden.
De koeien gaan in april 2023 weer voor het eerst naar buiten bij de boerderijen van Koos van der Wind en Ramona Schalkwijk.